Tüketim hızının her geçen gün yüksek oranda artış göstermesi, doğanın dengesinin bozulmasını tetikliyor. Fazla sayıda tüketilen plastik ürünlerin oluşturduğu zarar, ne yazık ki dünyayı yavaş yavaş ele geçiriyor. Hal böyle olunca da günden güne önem kazanan plastik geri dönüşüm alanında birbirinden farklı çalışmalar her geçen gün artarak büyüyor. Bu alanda yapılan birçok çalışmalar, geri dönüşüm tesislerinin de ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor.
Bu kapsamda geri dönüşüm hatları işlevsellik göstermeye başlıyor. Atıkların yeniden değerlendirilip üretim aşamasına tabi tutulması sonucunda, hammadde haline getirilerek kullanılabilirliği gerçekleştiriliyor. Böylece daha az plastikle gereksiz tüketim oranı azaltılıyor. Atık plastikleri olabildiğince çok daha fazla bir biçimde geri dönüşüm tesislerince çalıştırılmakta, plastik geri dönüşüm hattı üzerinden en iyi niteliklerle geri dönüştürülerek daha az sayıda plastiğin kullanımı sağlanması hedefleniyor.
Geri dönüşüm hattı, bünyesinde barındırdığı ileri teknoloji işlevsel makineleriyle devrimsel bir niteliğe sahip oluyor. Doğanın dengesini sağlamak ve korumak, bu sistem sayesinde yeni bir boyut kazanıyor.
Geri dönüşüm hatları, birçok atık ürünün yeniden kıymetlendirilmesi odağında kusursuz bir performans sergiliyor. Peki geri dönüşüm hatları hangi malzemeler için işlevsellik sağlıyor? Geri dönüşüm hatları nelerdir gelin birlikte ele alalım.
Geri dönüşüm hattı, birçok atık malzemenin yeniden kullanılabilirliği noktasında geniş bir yelpazeye sahiptir. Geri dönüşüm işlemine tabi tutulan atıklardan biri de kuşkusuz kablolardır. PVC ve Polietilen plastikle kaplı olması nedeniyle geri dönüştürülme kapsamında oldukça uygun bir üründür. Üstelik akımı sağlayan; gümüş, çelik ve bakır telleri açısından da geri dönüşümü sağlanabilmektedir.
Bir tür hurda plastik olarak da nitelendirilen bu kablolar, içeriğinin ayrıştırılmasıyla beraber birbirinden farklı ayrılışları sayesinde geri dönüşüm hattı noktasında oldukça çok kullanılır. Polipropilen PP cinsi hurda plastikler genel olarak geri dönüştürme aşamasında bilinen ve kullanılan geri dönüşüm hattı olarak tanımlanır. Genelde kirli atık plastiklerin geri dönüşüme uygun şekilde geçişi için tesislerde en yaygın tercihi bu hatlar oluşturur.
Hayatın her alanında kullanılan kablolar, gerekli prosesler aracılığı ile ayrıştırılarak yeniden kullanılabilir duruma gelmektedir. Bunun gerçekleşmesi için kablo geri dönüşüm hattından faydalanılmaktadır. İnan Plastik olarak, firmanızın ihtiyaç duyduğu tüm geri dönüşüm hatlarını yüksek kalite standartlarında hizmetinize sunuyoruz. Dünyayı tekrar yaşanılası bir forma dönüştürme bazında profesyonel çözüm ortağınız oluyoruz.
İnşaat ve iletişim sektörünün temel ihtiyaçlarından olan polikarbonat plastikler, yüksek ısı ve darbelere karşı son derece dayanıklı yapısıyla işlevsellik sunmaktadır. Zamanla atık olarak nitelendirilen polikarbonat (PC), ileri teknoloji geri dönüşüm makinalarımız ile çeşitli işlemlere tabi tutularak yeniden değerlendirilmektedir. Plastik geri dönüşüm hattı ihtiyacınızı İnan Plastik ayrıcalığıyla deneyimleyebilirsiniz. Son derece işlevsellik sunan teknolojik makinalarla oluşturulan sistem, PC ürünlerinin kullanım sayısını azaltarak tekrar hayata döndürmektedir.
Ldpe, geri dönüşümü sağlanan ve dünyada en çok kullanılan plastiktir. Düşük yoğunluğa sahip polietilen bir malzeme olmakla birlikte, şişe, poşet ve halı gibi ürünlerde kullanılmaktadır. Ldpe geri dönüşümü için tesislerin ihtiyaç duyduğu geri dönüşüm hatlarını İnan Plastik kalitesi ve teknolojisiyle edinebilirsiniz.
Hdpe, yüksek yoğunluklu polietilen malzeme olarak ifade edilmektedir. Petrolden elde edilmesiyle birlikte sanayi ve imalat sektöründe kullanılmaktadır. Beyaz eşya, oyuncak, elektrik ve elektronik cihazların üretiminde ihtiyaç duyulan Hdpe, geri dönüşüm için uygun yapıda malzemelerdir. Hdpe geri dönüşümü aşamasında yıkama hatları kullanılmaktadır.
Geri dönüşüm hattında parçalama sonrasında plastikler uygun ünitelerle aktarılırken, el değmeden doğrudan yıkama hattı alanına alınır burada yıkanır. Burada hem yıkama hem de yüzdürme gibi detaylı tekniklere sahip hat bulunur ve tamamen atık plastiklerin temizlenmesiyle, sudan ağır kirleticilerin temizlenerek dışa ayrıştırılması sağlanır. Bu aşama sonrasında da hem parçalanmış hem de yıkanmış olan plastikler granül extrüzyon aşamasına alınıyor.
Geri dönüşüm hattında yeniden hayata döndürülen pet şişeler, bu mekanizma sayesinde değerlendirilebilir bir hammaddeye dönüştürülüyor. Ön yıkama ünitesi, kırma makinesi, friksiyon ve sıcak yıkama ünitesi gibi gerekli makinalarla tekrar kullanılabilme olanağı gerçekleşiyor. Plastik geri dönüşüm kazanımı için ihtiyaç duyduğunuz dönüşüm hattı mekanizmasını satın almak için rotanızı İnan Plastik’e çevirebilirsiniz.
Geri dönüşüm hatları söz konusu olduğunda son derece işlevsellik sunan ileri teknoloji makina ve ekipmanlarımız, ihtiyaçlarınıza profesyonel yanıtlar buluyor. Yüksek kalite standartlarında hizmetinize sunduğumuz bu sistemlerle, geri dönüşüm işlemlerini kusursuzca gerçekleştirebilir, yaşanılası bir dünya için küçük de olsa bir adım atabilirsiniz.